Het jeugdplan van uw vereniging online

online basketbaltraining maken
jeugdplan basketbal bekijken

Met behulp van de onlinebasketballacademy stelt u per leeftijdscategorie uw eigen jeugdplan samen.

Op basis van meer dan 125 uitgewerkte basis basketbalvaardigheden en bewegingsvaardigheden, bepaalt u zelf welke vaardigheid u in welke leeftijdscategorie wilt aanleren.

Met een jeugdplan basketbal:

  • Brengt u lijn aan in uw jeugdopleiding
  • Ontwikkelt u een herkenbare speelstijl
  • Zorgt u voor een goede doorstroming van spelers
  • Weten trainers welke vaardigheden spelers moeten beheersen
  • Professionalisering verhoogt het niveau

Basketbal jeugdplan samenstellen

Met de Drag&Drop functie kunt u tijdens het samenstellen van het jeugdplan, gemakkelijk vaardigheden van en naar verschillende leeftijdscategorieën slepen. Met deze functie kunt u ook de volgorde van de aan te leren vaardigheden binnen een categorie bepalen.

LTAD en ASM als basis

Ons standaard jeugdplan is gebaseerd op het in Canada ontwikkelde LTAD model (Long Term Atlete Development) en het Athletic Skills Model. Daarbij kijken we niet alleen naar de specifieke basketbalvaardigheden maar ook naar de ontwikkeling van bewegingsvaardigheden die aan de basis liggen om basketbalspelers tot complete atleten op te leiden.

jeugdplan basketbal bewerken
jeugdplan basketbal planning

Seizoensplanning jeugdplan

In de planning van het jeugdplan wordt per leeftijdscategorie overzichtelijk weergegeven in welke periode een specifieke vaardigheid moet worden aangeleerd. Trainers hebben op deze manier een duidelijk overzicht over het hele seizoen.

Door een specifieke vaardigheid in de planning aan te klikken, kan deze vaardigheid worden bestudeerd. Elke vaardigheid heeft een aantal gerelateerde oefeningen.

Deze oefeningen kunnen vervolgens met één klik aan de online training worden toegevoegd.